På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 6 2017, Årgang 31

Fra venstre: Terje Frengen, Paul Fenstad, Jan Erik Øverland, Anders Nordli og Frode Løvoll.

– Har aldri hatt driftsstans med Toyota-trucker

I over 30 år har shipppingselskapet JP Strøm vært trofaste kunder av Toyota Material Handling. En av grunnene til det er den gode dialogen med ”gutta på kaia”.

– Det som er viktig for oss er at vi har minst mulig nedetid, understreker skipsmegler Terje Frengen i JP Strøm Shipping AS.

Tett service-oppfølging

Det tradisjonsrike shippingselskapet på Piren har hatt Toyota-trucker siden tidlig på 80-tallet, og ifølge Frengen har de aldri hatt nedetid på grunn av problemer med truckene.

– Vi har jo en leieavtale som innebærer at Toyota selv passer på maskinene og følger opp med service når det trengs. Den er så bra at vi aldri har driftsstans, sier han.

Skipsmegleren mener også den gode kommunikasjonen med gutta på kaia har vært avgjørende for et godt samarbeid.

– Frode, vår faste servicetekniker fra Toyota, har suveren dialog med formannen på kaia og sørger blant annet for at servicen blir tatt på rolige dager, forteller han.

Lang historie

Klareringsagent Arvid Reppe har jobbet i JP Strøm i en mannsalder og startet selv som truckfører på kaia i 1970. Han husker godt tiden da selskapet hadde egne linjer til England og kontinentet.

– På det meste hadde vi rundt 15 trucker, og vi var så fornøyd med Toyota også den gangen at vi nærmest formidlet Toyota-trucker til andre rederi i distriktet, smiler han.

Godt samarbeid

Distriktssjef i Toyota Material Handling i Trondheim, Anders Nordli, forteller at de også setter pris på det langvarige, gode kundeforholdet med JP Strøm.

– De er en meget god leiekunde som har vært trofaste i mange år, helt tilbake til Sigbjørn Rishaugs tid. Vi opplever samarbeidet som meget godt og profesjonelt, sier Nordli.

Terje Frengen forteller at det er mange som har prøvd å komme inn på truckparken til JP Strøm, men at ingen har lykkes med å konkurrere ut Toyota.

– For oss er det totalpakken. Vi har ikke tid til nedetid, og med Toyota vet vi hva vi får, avslutter han.

Behov for service? Servicesjef Lars Rune Johnsen forteller hvorfor Toyota Material Handling har Norges beste tilbud innen service:

Leverer både reoler og trucker til Eureca

Eureca Engros valgte en totalløsning fra Toyota Material Handling når de nå flytter inn i nyoppussede lagerlokaler på Ryen i Oslo.

– For meg var det viktig at Toyota kunne levere både reoler og trucker. Da har jeg ett punkt å forholde meg til og ett nummer å ringe om noe skulle skje, forteller Jonas Andre Olsen, driftssjef i Eureca Engros.

Pusset opp 4900 kvadratmeter

Det nystartede firmaet er en del av ASKO og Norgesgruppen og leverer grossistvarer i hele stor-Oslo. Målgruppen er restaurant- og catering-kunder med hektiske hverdager og behov for stor fleksibilitet i sine leveranser. Straks er de ferdig innflyttet i det gamle Phillips-bygget på Ryen i Oslo, som de nå har pusset opp.

– Her har vi 4900 kvadratmeter med fire temperatursoner: tørr, kjøl, frys og sval. De siste reolene monteres nå, og så flytter vi inn med 15 ansatte, forteller han.

Godt samarbeid

Toyota Material Handling har levert alle reolene samt sju trucker og en vaskemaskin. Olsen forteller at hele prosessen har gått veldig greit.

– Kommunikasjonen med Toyota har vært veldig god. Vi har to kontaktpersoner der som er veldig enkle og greie å forholde seg til, og som vi kan ta kontakt med når som helst på døgnet. Vi er kjempefornøyde, sier han.

Glade for å levere totalløsning

Hos Toyota Material Handling er det distriktssjef i Oslo, Stian Nordli, og salgssjef for lagerreoler, Magnus Sprauten, som har hatt ansvar for prosessen.

– Vi føler det har vært et veldig godt samarbeid med Eureca. Jonas er super å ha med å gjøre, han vet hva han vil ha samtidig som han er lett å jobbe med. Vi er glade for å få levere en slik totalløsning for Eureca og ønsker dem lykke til med det nye lageret, sier Nordli.

Planlegger du nytt lager?
Ta kontakt for en prat om våre reolløsninger på telefon 920 27 905 eller e-post magnus.sprauten@no.toyota-industries.eu

Stolt støttespiller av TV-aksjonen

Årets TV-aksjon gikk av stabelen søndag 22. oktober. Tradisjonen tro var selvsagt Toyota Material Handling med på laget – og det er fortsatt ikke for sent å bidra.

I årets aksjon var UNICEF mottaker, og vi i Toyota Material Handling er stolt samarbeidspartner, slik vi har vært i en årrekke.

– Vi støttet aksjonen med 30 000 kroner, og i tillegg har vi deltatt på ringeaksjon innen næringslivet og spinningsarrangement i regi av treningskjeden 3T. Flere av våre ansatte tok også årets viktigste søndagstur som bøssebærere, forteller compliance manager Solfrid Marken.

Samfunnsplikt som stor aktør

Som en stor aktør i næringslivet, og markedsleder innen vår bransje, mener vi det er vår plikt å støtte opp om viktige saker som TV-aksjonen.

– Vi oppfordrer resten av næringslivet og privatpersoner til å gjøre det samme. I en slik innsamling er alle bidrag, små som store, veldig verdifulle, sier Marken.

Midlene UNICEF mottar fra aksjonen skal gå til deres arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Ønsker du å støtte årets TV-aksjon? Du har fortsatt mulighet. Les mer på blimed.no

Noen ganger er det like lurt å kjøpe brukt

Vi håndplukker de beste brukttruckene for deg - se etter vårt «approved used»-stempel.

Hvis du trenger en reservetruck for å utføre spesifikke oppgaver av og til, eller det haster med å få på plass ekstra krefter, kan det være greit å kjøpe en brukt truck. I alle fall om du handler med oss i Toyota Material Handling.

Trygg brukthandel

Våre sertifiserte Toyota-teknikere går gjennom alle brukte trucker, og klargjør dem med originale reservedeler - vi kaller det «approved used». Sammen med hyggelige priser gjør det at du kan føle deg trygg på at du har gjort en god handel!

Stort utvalg

Vi har et stort utvalg av alle typer trucker tilgjengelig til enhver tid, slik at du enkelt kan finne en brukttruck som passer ditt behov - og ditt budsjett.

I vår nettbutikk kan du søke blant flere hundre brukte maskiner, finn din brukttruck her

Salgssjef for lagerreoler hos TMHNO, Magnus Sprauten

Optimaliserer lagerdriften med komplette reolløsninger

Skal du bygge nytt lager, eller oppgradere det gamle? Vi har kunnskapen og kapasiteten til å tilby en spesialtilpasset helhetsløsning uansett om du skal ha 5 eller 50 000 pallplasser.

Foto: Øystein Hermstad

Vi i Toyota Material Handling skreddersyr komplette løsninger som gir maksimal plassutnyttelse, høyere produktivitet, lavere kostnader og bedre totaleffektivitet.

– Vi er opptatt av å komme inn på et tidlig tidspunkt slik at vi kan hjelpe kunden med å velge de mest effektive og beste løsningene. Vi har kompetansen på både truck og reoler, og med riktig veiledning kan vi for eksempel unngå at kunden kjøper en truck de egentlig ikke har behov for, forteller salgssjef for lagerreoler hos TMHNO, Magnus Sprauten.

Vi tilbyr et stort utvalg av reolsystemer med egnede sikkerhets- og kontrollsystemer som utgjør den perfekte kombinasjonen med materialhåndteringsutstyret:
• tradisjonelle reolløsninger
• kompakte pallereolløsninger for maksimering av lagerplassen
• reolløsninger uten paller tilpasset virksomheten

Ønsker du tilbud på nytt lager eller kontroll og service av dine reolsystemer?
Kontakt Magnus Sprauten på telefon 920 27 905 eller e-post magnus.sprauten@no.toyota-industries.eu

Les mer om våre reolløsninger

Salgssjef Magnus Sprauten forteller om Toyota Material Handling sine reolløsninger:

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu