På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 5 2017, Årgang 31

Fra venstre: admin dir. Lars Kleveland og produktansvarlig Kjell Einar Totsås i TMHNO

Utvider sortimentet med teleskop- og terrengtrucker

Med virkning fra 1. august 2017 ble Toyota Material Handling Norway importør av AUSA trucker til det norske markedet. Avtalen gjelder for import og salg/utleie av Ausa’s range av teleskoptrucker samt terrenggående trucker, og vil være et naturlig supplement til Toyota Material Handlings allerede brede utvalg av maskiner til det norske markedet.

Tekst: Louise Natalie Green / TMHNO

Ausa produseres i Manresa ved Barcelona, og har et bredt produktspekter basert på kjernekompetanse innen sitt felt. Selskapet er grunnlagt i 1956 og er i dag representert på markeder i over 90 land fordelt på 5 kontinent og har totalt over 450 importører/distributører verden over.

Ausa har et sterkt fokus på å være innovativ, konkurransedyktig på produkter/service, samt å ha alltid ha høy kundetilfredshet. Dette er områder som også står sterkt i Toyota Material Handling, og bidrar til å skape et godt og fruktbart samarbeid med Ausa.

– Å ha fokus på de samme områdene og liknende verdier er viktig for å etablere et godt samarbeid, forteller Administrerende Direktør i Toyota Material Handling, Lars Kleveland. Kleveland er svært glad for å ha signert en langsiktig importør-avtale med Ausa som vil bidra til å styrke Toyotas brede produkttilbud til markedet ytterligere.

– Med vår store og landsdekkende serviceorganisasjon kan kundene føle seg trygge på at de kan få service fra opplærte og rutinerte teknikere på Ausa-maskiner lik linje med våre egne driftssikre Toyota-trucker. Dele-levering vil bli ivaretatt på en rask og effektiv måte også for Ausa produktene, fullfører Kleveland.

Teleskoptruckene Toyota blir forhandler av har løftekapasitet fra 1250 kg til 2,3 tonn og har løftehøyder helt opp til 5 meter. Store hjul med permanent 4-hjulstrekk og hydrostatisk fremdrift, samt dieselmotor fra Kubota gjør dette til maskiner med vide bruksområder og høy kvalitet. Terrengtruckene leveres i 7 modeller med løftekapasitet fra 1,2 til 5 tonn, store hjul, 2- eller 4-hjulstrekk, hydrostatisk fremdrift og med Kubota/Deutz motorer, noen skikkelige kraftplugger som takler krevende underlag og tøffe forhold.

Klikk her for ytterligere informasjon om Ausa.

Spørsmål om avtalen kan rettes til Administrerende Direktør i Toyota Material Handling Lars Kleveland på lars.kleveland@no.toyota-industries.eu eller 951 90 090 eller produktsjef Kjell Einar Totsås på kjell.einar.totsas@no.toyota-industries.eu eller 917 86 888.

Solfrid Marken, Compliance Manager hos Toyota Material Handling Norway

God som gull!

EcoVadis er et uavhengig leverandørsystem, som vurderer bedrifter langs ulike dimensjoner, deriblant CSR (Corporate Social Responsibility), rutiner innen miljø, innkjøpspolitikk og rettferdig forretningspraksis.

Tekst: Louise Natalie Green, TMHNO

Alle disse områdene er områder som vi i Toyota Material Handling holder høyt og ønsker å være best i klassen på, og vi er derfor medlem i EcoVadis og lar de vurdere oss og gi oss score på disse ulike områdene. I vurderingen for 2017 har vi fått en score som plasserer oss i GULL-klassen, noe som er det nest høyeste nivået. Dette plasserer oss innenfor de 3% beste av alle bedriftene som blir vurdert av EcoVadis systemet.

Solfrid Marken, Compliance Manager hos Toyota Material Handling Norway, er svært fornøyd med å ha fått så bra score av EcoVadis. – Vi strekker oss alltid etter å være best på mange områder, og da spesielt innenfor det å ha gode rutiner innenfor innkjøp og miljø. Vi er en stor aktør både nasjonalt og internasjonalt, og det er vår plikt å vise og ta samfunnsansvar gjennom vår forretningsdrift, forteller Marken. Videre sier Marken at en slik uavhengig vurdering gir en god pekepinn på at vi jobber godt innenfor disse områdene og det gir en trygghet for våre store kunder når vi oppnår et slikt resultat.

Les mer om EcoVadis sin vurdering av oss, samt om bærekraftig utvikling.

Fra venstre: Johnny Skårer, distriktssjef i TMHNO og André Heramb, daglig leder i KMG Stansefabrikken

Kvalitet gjennom 100 år

En av våre gode kunder, KMG Stansefabrikken på Strømmen, fyller 100 år. Det er en prestasjon som ikke kommer av seg selv. Karl M. Gulbrandsen Stansefabrikk AS ble etablert i 1917, og har som en av landets eldste stansefabrikker overlevd både kriger og depresjoner. I tillegg til å være opptatt av å følge med i timen, mener Heramb mye av suksessen skyldes en sterk tro på at kvalitet lønner seg.

Tekst: Anna Lian

– Slik jeg ser det har du to valg hvis du driver en bedrift – utvikling eller avvikling. Jeg tror en av grunnene til at vi har vært med så lenge, er at vi har vært opptatt av det første. Vi bruker mye ressurser på å oppdatere og oppgradere oss, forteller daglig leder André Heramb.

Vunnet kundenes tillit

Karl M. Gulbrandsen Stansefabrikk AS ble etablert i 1917, og har som en av landets eldste stansefabrikker overlevd både kriger og depresjoner. I tillegg til å være opptatt av å følge med i timen, mener Heramb mye av suksessen skyldes en sterk tro på at kvalitet lønner seg.

– Vi har lært hvor viktig kvalitet er for å stå trygt og solid gjennom oppgangs- og nedgangstider. Med kvalitet har vi vunnet kundenes tillit, i et urolig marked hvor kortsiktig økonomisk vinning ofte avgjør ordrenes adresse, forteller han.

Det er nok også en stor del av årsaken til at KMG Stansefabrikken har fått innpass i klassiske lavkostland som Kina, Polen og Litauen

– Det er nok ikke fordi vi er billigst, men fordi vi leverer varer der det stilles store krav til kvalitet, sier Heramb.

Forebyggende vedlikehold

KMG Stansefabrikken har hatt et kundeforhold til Toyota Material Handling i over 10 år, og har gradvis skiftet ut maskinene de hadde fra andre produsenter.

– Nå har vi kun én truck som ikke er fra Toyota, og i neste runde så bytter vi nok den også. For oss er det avgjørende at alt skal virke, for konsekvensene av en produksjonsstopp er veldige store. Derfor bruker vi mye penger på forebyggende vedlikehold.

Heramb mener det er viktig å rendyrke kjernevirksomheten, og det er en av grunnene til at han er så fornøyd med samarbeidet med Toyota.

– Vi er en produsent, og skal ikke bekymre oss for logistikk. Toyota er gode på truck og er proffe på det de gjør, og det er enkelt å kun måtte forholde seg til én leverandør, sier han.

Bursdagsfeiring på Svalbard

Jubileet ble markert med en strålende bursdagsfest tidligere i sommer, og i høst skal tar de med seg de ansatte til Svalbard for en opplevelsestur. Distriktssjef Johnny Skårer i Toyota Material Handling ønsker KMG Stansefabrikken lykke til med resten av jubileumsåret.

– Stansefabrikken er en god og trofast kunde, som vi har hatt gleden av å levere maskiner til gjennom flere år. Vi gratulerer dem så mye med jubileet.

Vi støtter Rosa Sløyfe 2017!

Tekst: Louise Natalie Green, TMHNO

Det nærmer seg Kreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon for 2017, og dette er en viktig sak vi i Toyota Material Handling selvsagt støtter. For hvert salg i vår nettbutikk i oktober vil vi derfor donere 500 kr til kreftforeningen og Rosa Sløyfe. Så planlegger du å kjøpe eller leie truck, besøk gjerne vår nettbutikk først, og gjennomfører du samtidig handelen der er du med på å støtte en veldig viktig sak.

Besøk nettbutikken vår.

Les mer om Kreftforeningen og Rosa Sløyfe-aksjonen.

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu