På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 3 2017, Årgang 31

Toyota kjøper logistikkgigant

Med oppkjøpet av det nederlandske selskapet Vanderlande, befester Toyota Industries Corporation (TICO) posisjonen som verdensledende innen materialhåndtering.

Tekst: Anna Lian

Vanderlande er global markedsleder innen automatiserte logistikkprosesser ved flyplasser, lager og innen pakkehåndtering. Oppkjøpet støtter derfor opp om TICOs strategiske ambisjon om å øke sin posisjon innen automatisert materialhåndtering.

– Sterk strategisk match

– Vanderlande komplementerer vårt nåværende produkt- og tjenestesortiment ved å tilby et komplett utvalg av automatiserte materialhåndteringsløsninger. Vi ser også en sterk strategisk match mellom våre omfattende salgs-og servicenettverk. Dette oppkjøpet skaper en enda større global dekning, innen nesten alle markeder som har etterspørsel etter automasjon, sier Norio Wakabayashi, administrerende direktør i TICO.

Overtakelsen kommer like etter den annonserte utvidelsen i Nord-America med oppkjøpet av Bastian Solutions LLC, og er med å ytterligere underbygge TICOs posisjon som ledende totalleverandør innen materialhåndteringsindustrien. Administrerende direktør i Vanderlande, Remo Brunschwiler, sier selskapet er glade for å bli kjøpt opp av en så suksessfull og strategisk partner som Toyota.

– Den økonomiske styrken bak TICO og dens globale tilstedeværelse vil hjelpe vårt selskap med å fortsette sin strategi om bærekraftig og lønnsom vekst, sier Brunschwiler.

Langsiktig fokus

NPM Capitals, som eier Vanderlande, er også svært fornøyd med oppkjøpet:

– NPM Capital har hatt et langsiktig fokus på investeringen i Vanderlande siden oppstarten i 1988. Vi har kontinuerlig støttet investeringer i organisasjonen og dens teknologiske ressurser, noe som har resultert i at Vanderlandes nå har en ledende markedsposisjon. Med Toyota som en sterk strategisk aksjonær sikrer det Vanderlandes mulighet til å ta det neste steget i dens vekstplan, sier Bart Coppmans, administrerende direktør i NPM Capitals.

Vanderlande vil beholde sitt navn og sin bedriftsprofil, samt opprettholde sin aktivitet som en frittstående enhet over hele verden.

Om Vanderlande

Grunnlagt i 1948 og med hovedkontor i Veghel, Nederland, har Vanderlande levert løsninger til mer enn 105 land, med lokal tilstedeværelse i 30 av disse. Med innovative systemer, intelligent software og systemer for hele produktets livssyklus, har Vanderlande oppnådd betydelig vekst de siste årene. De står dermed godt rustet for fremtiden med nære og gode relasjoner til sine høyprofilerte kunder.

Aleksander Ulseth Helgeby i Toyota Material Handling Norway

Trenger du ekstra krefter i sommer?

Korttidsleie av truck er både lønnsomt og fleksibelt – spesielt ved sesongtopper.

Tekst: Anna Lian – Foto: Øystein Hermstad

Noen ganger lønner det seg å leie fremfor å eie – ikke minst når det er snakk om kortere perioder som krever litt ekstra både av ansatte og utstyr. Stort utvalg – rask levering

– En av fordelene med korttidsleie er at du slipper å ta en stor økonomisk investering og heller kan supplere truckparken ved behov, sier Aleksander Ulseth Helgeby i Toyota Material Handling Norway (TMHNO). Som markedsleder innen materialhåndtering har TMHNO alltid et stort utvalg trucker tilgjengelig for utleie slik at vi kan skreddersy en løsning som passer deg som kunde.

– Vi har et stort antall trucker tilgjengelige over hele landet, og kan levere trucken på dagen de fleste steder. Ta kontakt med din nærmeste avdeling så hjelper vi deg å finne den beste løsningen, oppfordrer Helgeby.

Korttidsleie er løsningen:
• Ved sesongtopper
• Når det er usikkert hvor lenge det vil være behov for truck
• Ved øyeblikkelig behov

Fordeler med korttidsleie:
• Fullservice
• Godkjent truck når du trenger det
• Forsikring

Ring din nærmeste forandler for en trivelig truckprat i dag,
eller les mer på www.toyota-forklifts.no

Magnus Sprauten, salgssjef for lagerreoler hos Toyota Material Handling Norway

Nytt lager eller oppgradere det gamle?

Uansett hvor mange pallplasser du trenger – Toyota Material Handling Norway tilbyr reolløsninger skreddersydd dine behov.

Tekst: Anna Lian – Foto: Øystein Hermstad

– Vi har kunnskapen og kapasiteten til å tilby en spesialtilpasset helhetsløsning uansett om du skal ha 5 eller 50 000 pallplasser, forteller salgssjef for lagerreoler hos TMHNO, Magnus Sprauten.

Helhetsløsning for Tine

Tine er en av kundene som har fått på plass et nytt reolsystem fra TMHNO det siste året. De er veldig fornøyde med jobben som ble gjort da de skulle skifte ut de gamle reolene på sitt lager på Tunga i Trondheim.

– Vi er veldig fornøyde, og opplevde Toyota som svært dyktige, sier Ronny Alstad Hansen som er driftsleder for lagerhold i Tine Logistikk på Tunga.

Spesielt fornøyd var Alstad Hansen med at TMHNO kom inn og tok ansvar for hele prosessen – fra A til Å.

– Vi var avhengig av hjelp fra noen som kan faget, og her kom de på befaring og ordnet alt fra start til slutt, uten problemer, sier han.

Kompetanse på både truck og reoler

For TMHNO er det nettopp det at de kan komme inn på et tidlig tidspunkt og sørge for en god helhetsløsning som er styrken, forteller salgssjef Sprauten.

– Vi hjelper kunden med å velge de beste og mest effektive løsningene. Siden vi har kompetanse på både truck og reoler, kan vi for eksempel unngå at kunden kjøper en truck de egentlig ikke har behov for. Eller at de bygger et reolsystem som viser seg å ikke fungere sammen de truckene som skal brukes, sier han.

Kun én aktør å forholde deg til

Velger du å kjøpe reolløsninger fra TMHNO slipper du også å forholde deg til mange aktører.

– Da har du én leverandør og ett telefonnummer å forholde deg til, uansett om du trenger service på en truck eller nye reoler, avslutter Sprauten.

Les mer om våre reolløsninger

Sara Drevvatn Solhaug i Toyota Material Handling Norway

Mindre svinn med rosa jekketraller

Jekketraller fra Toyota er kjent for å være ekstremt holdbare, og det er nok en medvirkende årsak til at de er så attraktive – også for de med mindre edle hensikter.

Tekst: Anna Lian – Foto: Øystein Hermstad

– Vi vet at jekketrallene fra Toyota er ettertraktede og mange opplever at de forsvinner. Men erfaringen fra et transportfirma i Bodø som har skiftet til knallrosa jekketraller, er at de får stå i fred, ler Sara Drevvatn Solhaug i Toyota Material Handling.

Alle farger og logoer

Hun understreker at de ikke nødvendigvis trenger å være rosa for å unngå tyveri, men at det kan være en fordel at de skiller seg litt ut, også for kunden selv som enkelt kan kjenne igjen sine egne jekketraller.

– Vi fikser nøyaktig den fargen kunden ønsker og setter gjerne logoen deres på også. Bare ta kontakt med din nærmeste Toyota-avdeling, så ordner vi det, sier Solhaug.

Nå spanderer vi frakten på varslingssystemet SpotMe

Sett sikkerhet i høysetet i sommer

Varslingssystemet SpotMe gir en tryggere arbeidsplass.

Tekst: Anna Lian

Fabrikker og lager er travle områder med få trafikkregler. Det kreves ekstra stor oppmerksomhet fra truckførere og gående – ikke minst om sommeren med mange ferske førere på jobb. På steder med dårlig oversikt varsler SpotMe om den potensielle faren for kollisjon, og beskytter arbeidere, maskiner og varer.

Kjøp nå – få fri frakt

Bestill SpotMe innen utgangen av juni 2017, så spanderer vi frakten.

Kontakt Magnus Sprauten i dag på telefon 920 27 905 eller e-post magnus.sprauten@no.toyota-industries.eu

Du kan også enkelt bestille SpotMe i nettbutikken vår.

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu