På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 6 2016, Årgang 30

Tore (TMHNO), Øystein (Sigdal Kjøkken) og Helge (TMHNO)

Halverte truckparken

Toyota Material Handling hjalp Sigdal Kjøkken å redusere truckkostnadene samtidig som de fikk en splitter ny truckpark.

Tekst: Anna Lian

– Vi har hatt en aldrende truckpark lenge, og den har bestått av en mengde forskjellige merker og typer, forteller Øystein Frøvold, teknisk sjef i Sigdal Kjøkken.

Etter en gjennomgang var konklusjonen fra Toyota Material Handling at det var rom for betydelige effektiviseringer.

– Vi kom inn, gikk gjennom behovene og så at her var det flere trucker som ble brukt nærmest som transportmiddel og det var for eksempel små stablere som kunne erstattes med sakseløftere. Til slutt fikk vi redusert parken fra 44 trucker til omtrent halvparten, forteller distrikssjef Helge Tollefsen ved Toyota Material Handling Drammen.

Fremoverlent totalleverandør

For Sigdal var det avgjørende for valget av leverandør at Toyota Material Handling klarte å levere alle typer maskiner, fra jekketraller til en spesialtilpasset hjullaster, slik at de slipper å forholde seg til flere leverandører.

– Vi har gjort en konsernavtale fordi de greier å møte våre krav med tanke på hvilke typer utstyr de kan tilby. I tillegg oppfattet vi Toyota som veldig fremoverlente og opptatt av hvordan vi som kunde skal spare penger. De tenker langsiktig og ikke bare på hvordan de selv skal tjene. Og så er de veldig fornuftig priset, sier Frøvold.

Splitter ny truckpark og en mer effektiv arbeidsdag

Leveres med I_Site

I tillegg kommer en betydelig besparelse på vedlikehold og service når truckparken nå blir fornyet. Samtlige maskiner leveres også med flåtehåndteringssystemet I_Site som sørger for daglig rapportering på bruken av hver maskin.

– Nå får vi redusert den totale truckkostnaden, samtidig som vi får en helt ny truckpark. Grunnen til at vi også har valgt I_Site på alle maskinene er at vi da får bedre kontroll på både bruk og misbruk, og vi kan enkelt rapportere alle hendelser, sier Frøvold

Langtidsleie

Alle de nye maskinene er langtidsleie med en leietid på fem til sju år. Langtidsleie er svært forutsigbart da alle kostnader med truckholdet dekkes av én faktura hver måned, samtidig er det fleksibelt siden vi kan tilpasse antall trucker til bedriftens løpende behov.

Har du spørsmål om I_Site eller langtidsleie? Eller ønsker du en gjennomgang av truckparken din? Ta kontakt med ditt lokale kontor.

Oppgradering av BT Reflex R, E og O-serien

Høyere, sterkere og smidigere

Den nye BT Reflex-serien kan løfte opp til 13 meter og har en rekke forbedringer som gjør jobben tryggere, raskere og mer behagelig.

Tekst: Anna Lian

– Den nye BT Reflex-serien har en betydelig forbedret løftekapasitet, noe som betyr at vi nå kan tilby lettere modeller der kundene tidligere måtte ha en truck med større kapasitet, sier produktsjef i Toyota Material Handling Norway, Bjørn Fjelnseth.

Større rekkevidde

Nå lanserer Toyota Material Handling nemlig tre oppgraderte skyvemasttruck-serier på det europeiske markedet – BT Reflex R, E og O-serien. Disse kommer med en helt ny mast-design som kan løfte opp til 13 meter og en ny mastkontroll som gir utmerket stabilitet og nøyaktig materialhåndtering. Hydraulikkfunksjonaliteten er også blitt mykere og smidigere enn før, og hastighetsregulering er innført som standard, og forbedret ved høye eller store lastehøyder.

– I tillegg er den nye masten designet på en slik måte at føreren får betydelig bedre sikt mot lasten, og truckene kommer også med gjennomsiktig tak. Alt dette øker både sikkerheten og produktiviteten, påpeker Fjelnseth.

Smidigere operasjoner

Tiltbar kabin og TLC-kontroll (transitional lift control) er allerede unikt for Toyotas skyvemasttrucker, og disse har blitt ytterligere forbedret i de nye modellene. Tiltebevegelsen er smidigere enn tidligere, noe som selvsagt er mer komfortabelt, men som også gir føreren bedre sikt.

– Håndteringen av last blir derfor mer ergonomisk, trygg og produktiv, ikke minst takket være TLC-kontrollen som gjør at føreren kan opprettholde hastigheten selv med tung last, sier Fjelnseth.

BT Reflex R-serie RRE160
Bjørn Fjelnseth, produktsjef WH

Bedre komfort

Den nye BT Reflex-serien er designet med tanke på føreren. Hydraulikkontrollene, rattet, setet og gulvet kan alle tilpasses den enkelte føreren, forteller Fjelnseth.

– Blant annet er styrefunksjonaliteten forbedret med fire forskjellige profiler føreren kan velge mellom. Og drivhjulet er alltid i rett posisjon når trucken er avslått slik at det skal gå raskt å starte opp igjen. Såkalt Optimised Truck Performance (OTP) er standard på den nye serien, noe som gir forbedret hastighetskontroll ved kjøring med høy last og ved runding av sving.

I tillegg kan du velge å få den nye BT Reflex-serien utstyrt med laser som indikerer gaflenes posisjon og som dermed reduserer skader på fører, gods, truck og inventar.

Kan leveres med Lithium-Ion & I_Site

De nye truckene kan selvsagt også fås med Lithium-Ion-batterier som er svært energieffektive og enkle å bruke, og skal trucken brukes i kjølerom kan den leveres med en helt lukket kabin. De kan også kobles til vår smarte I_Site-teknologi som gjør deg i stand til å overvåke truckene, og som både øker sikkerheten og er kostnadsbesparende.

En del av TMHNO-familien i Trondheim

God jul

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en fredelig jul og et godt nytt år.

Fra alle oss i Toyota Material Handling Norway

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu