På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 4 2016, Årgang 30

Lars Kleveland i TMHNO og Björn Fritzell i Kalmar Norge

Inngår samarbeid med Kalmar Norge

Det blir enda enklere å være kunde når de to truck-kjempene forener krefter og vil distribuere hverandres produkter.

Tekst: Anna Lian

Vinn-vinn

– Dette er et vinn-vinn-samarbeid for oss begge, og ikke minst for kundene våre. Vi tilbyr jo i utgangspunktet hvert vårt produktspekter, ved å slå oss sammen kan vi tilby kundene et enda mer komplett sortiment, sier Lars Kleveland, salgsdirektør i Toyota Material Handling Norway. Avtalen mellom selskapene ble formalisert i mars, men ble først offentlig i sommer. Både Kalmar og Toyota Material Handling er kjent for sine kvalitetsprodukter, og sammen har de også det desidert største servicenettverket i Norge.

Lokal tilstedeværelse

– For oss er det svært viktig med lokal tilstedeværelse, og sammen har vi over 140 servicepunkt klare til å betjene og hjelpe kundene over hele landet, sier Kleveland. Også Kalmar er glade for å kunne komplementere produktsortimentet sitt i Norge ved et samarbeid med Toyota Material Handling.

– Vi i Kalmar ser frem til å jobbe sammen med en proff partner, og vi ser at vi bli blir enda sterkere sammen, Björn Fritzell, salgssjef i Kalmar Norge.

Spar plass og øk effektiviteten med nye BT Staxio

Vi utvider BT Staxio-familien igjen med 3 nye stablere. Disse kompakte maskinene har forbedret kjørekomfort med fokus på førerfunksjoner, effektivitet og ikke minst sikkerhet.

Tekst: Stian Schjølberg, TMHNO

Maskinene blir en del av BT Staxio P- og W-serien fra Toyota Material Handling Europe. Utstyrt med skyvemast, et kompakt chassis og evnen til å håndtere forskjellige palletyper, er disse modellene designet for å spare plass og øke effektiviteten.

–Denne unike serien kombinerer egenskapene til en kompakt stabler med fleksibiliteten til en skyvemasttruck, forteller produktsjef WH Bjørn Fjelnseth. Resultatet er en anvendelig løsning som kan håndtere alle palletyper opp til 4,8 meters høyde. Serien består av:

  • Ledestabler uten plattform (SWE120XR)
  • Ledestabler med plattform (SPE120XR)
  • Dobbeltstabler med plattform (SPE120XRD)
BT Staxio SWE120XR
BT Staxio SPE120XRD

Den korte svingradiusen og skyvemasten gjør denne løsningen ideell for arbeid i smale reolganger, trange rom og til å tilpasse seg mange typer miljø inkludert kjølelager. Modellene kan også utstyres med sideskyver eller sideskyver/spreder for å øke produktiviteten. Med alle førerfunksjoner integrert i ledearmen (kjøring, løfting, senking, mast ut/inn, tilting, sideskyving og spredning) er de nye truckene svært enkle å operere. Optimized Truck Performance (OTP) justerer hastigheten når du runder hjørner og «Totalview»-løsningen sørger for utmerket sikt til gaffeltuppene ved enhver høyde og gir trygge kjøreforhold. SPE-versjonene (med plattform), med «One-touch» nedfellbare sidestøtter og høydejusterbar ledearm, forbedrer førerergonomien og produktiviteten ytterligere.

–I tillegg til hastighetsreduksjon i sving vil Optimized Truck Performance (OTP) sørge for mer behagelig og intuitiv styring ved at flere elementer i kjøringen blir optimalisert. Kontrollert forhold mellom drivhjulets og ledearmens utslag, kontrollert servokraft avhengig av kjørehastighet, kjøreretning og ledearmens utslag. Akselerasjon ved start og nedbremsing ved stopp tilpasses. Mykere håndtering når man går ved siden av trucken og redusert hastighet og akselerasjon med hevede gafler er alle viktige faktorer som er med på å forbedre kjøreopplevelsen for føreren, legger Fjelnseth til.

Bjørn Fjelnseth, produktsjef WH

Den nye stableren er også svært energieffektiv og kan velges med Lithium-ion-batteri hvis det er ønskelig. Denne batteriteknologien er ideell for krevende operasjoner, takket være et redusert energiforbruk på opp til 30 %. I tillegg har Lithium-ion en eksepsjonell levetid på batteriet, og gir mulighet for hyppige ladinger – noe som fjerner behovet for batteribytte ved skiftarbeid.

De nye BT Staxio SPE120XR(D) og SWE120XR var noen av mange produkter, løsninger og ny teknologi som Toyota Material Handling presenterte under CeMAT 2016 (30. mai-3. juni).

Anders Nordli, distriktssjef og Lars Kleveland, salgsdir., TMHNO

Skreddersydde fiskeritrucker

Når du jobber under våte og tøffe forhold er det greit å vite at Toyota Material Handling leverer trucker og service du kan stole på.

Tekst: Anna Lian

Toyota Material Handling var selvsagt tilstede på fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim i august. Det ble en fin anledning for å møte kunder og til å få vist oss fram som en solid aktør – også i fiskeriindustrien.

– Det var veldig hyggelig å være til stede på fiskerimessen, og ikke minst å få vist frem spesialproduktene vi tilbyr til denne bransjen og som vi er veldig stolte av, sier salgsdirektør i Toyota Material Handling Norge, Lars Kleveland.

Trucker for våte og korrosive miljøer

Toyota Material Handling leverer trucker med høy kvalitet og brukervennlighet som standard. Tøffe industrier, som fiskeribransjen, krever imidlertid litt ekstra.

– Vi tilbyr derfor løsninger tilpasset spesielle driftsforhold der vi skreddersyr maskinene til dine behov. Alle modifiseringer blir utført ved våre fabrikker, noe som gir deg som kunde en ekstra trygghet. I tillegg er det selvsagt lønnsomt over tid med en truck som er tilpasset våte og korrosive miljøer, sier Kleveland.

BT Levio LPE200
Toyota Tonero25

Noen ganger lønner det seg å leie fremfor å eie. Les mer om fordelene med å leie truck

Kort responstid

I vårt langstrakte land gjøres mange av de viktigste jobbene langt fra de store byene – ikke minst i fiskeriindustrien. Når noe stopper opp er det avgjørende at du får hjelp raskt. Derfor er det så viktig for oss å være til stede der kundene våre er.

– Vi har Norges desidert største servicenett med 180 teknikere fra nord til sør – og en gjennomsnittlig responstid på under to timer. Det gjør at du kan være trygg på at nedetiden blir minimal om noe skulle skje, forteller Kleveland.

I tillegg er et nytt servicepunkt i Tana bru under etablering, noe som styrker beredskapen nord i landet ytterligere. Vil du vite mer om våre spesialtilpassede trucker for fiskeribransjen? Ta kontakt på 73 82 73 00.

Tenk «lean power», tenk Toyota
– drivstofføkonomi og gode kjøreegenskaper

Toyota Material Handling fortsetter å investere i «Lean» teknologi, og tilbyr nå en komplett Tonero serie med «Lean & Clean» motorer uten at det går på bekostning av styrken. Kundene kan velge mellom diesel- og LPG-motorer (gass), med enten hydrostatisk eller hydrodynamisk (converter) transmisjon. Alle modellene er utstyrt med LSPS («sensorstyrt servostyring») som gir økt drivstoffeffektivitet og forbedret kjøreegenskaper.

Komplett serie av HST modeller

Alle diesel- og LPG-modellene opp til 3,5 tonn er nå tilgjengelig med hydrostatisk transmisjon (HST), og kundene kan derfor velge transmisjon, enten en HST eller alternativt en converter (TC). Det betyr at Toyotakunder kan velge den riktige trucken som passer best til deres bruk. Kundene kan være trygge på at alle Tonero motvektstrucker leverer ”lean-kraft”, takket være følgende utvikling. Lastregulert servostyring på Tonero serien

Alle modellene i Tonero serien, om det er diesel eller gass, med hydrodynamisk eller hydrostatisk transmisjon, er nå tilgjengelig med sensorstyrt servostyring (LSPS), dvs. at en trykksensor regulerer kraftbehovet for servostyringen.

Ikke bare har føreren nå en mer behagelig og intuitiv følelse med styringen, men trucken beholder også den konsise responsen, uansett vekten av lasten som håndteres. Denne teknologien gir også betydelige drivstoffbesparelser på mellom 7 og 14%, avhengig av modell, som igjen fører til en redusert totalkostnad.

«Lean» motorer

Kjernen i Toneroenes «lean power» ligger i modellenes motorer: Toyota anvender prinsippet om Kaizen (kontinuerlig forbedring) for å kunne tilby «lean» motorer, både for gass- og dieseltrucker. Vår nye 1ZS dieselmotor er ultra-«lean & clean», svært kraftig og responsiv, mens 1DZIII dieselmotoren har hatt kontinuerlig utvikling, og er nå enda mer kostnadseffektivt.

1ZS motoren er Steg IIIB -kompatibel og garanterer lave CO2-utslipp. Teknologien som brukes i denne motoren har også en annen fordel. Uavhengige drivstofftester har vist at den er mindre følsom for tung kjøring, men gir likevel høy effekt ved alle hastigheter.

I tillegg forbedrer 1ZS kjørbarheten, ikke bare fordi denne motoren håndterer alle vekter og applikasjoner, den har også lav vibrasjon og lavt støynivå. Med disse egenskapene garanterer denne «lean» motoren et komfortabelt miljø for føreren og en rask avkastning på investeringen for våre kunder.

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu