På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 3 2016, Årgang 30

Best og størst på service

Visste du at ventetiden på service hos oss i gjennomsnitt er på under to timer?

Tekst: Anna Lian – Foto: Øystein Hermstad

Vi i Toyota Material Handling Norway har alltid vært stolte av vår korte responstid når det gjelder service. Likevel ble vi litt overrasket over hvor kjapp den gjennomsnittlige ventetiden faktisk var.

– En gjennomgang av alle våre serviceoppdrag viser at snittiden er nede i 1 time og 45 minutter. Det er vi ganske stolte av, smiler Erlend Stegavik, servicedirektør i Toyota Material Handling Norway.

Flest teknikere

Stegavik tror årsaken til de gode tallene er sammensatt, men at mye selvsagt skyldes satsingen over lang tid på å være tilstede der kunden er. Med 180 serviceteknikere, spredd utover hele landet, skal dekningen være god uansett om du bor i Hammerfest eller Oslo. Selv om responstiden selvsagt kan bli noe lengre enkelte steder i landet.

– Vi har flere teknikere enn alle våre store konkurrenter til sammen, og det kommer jo kunden til gode. For oss er det viktig å ha dedikerte og flinke teknikere som er tett på kunden, sier han.

Gjør jobben raskt

Alle våre serviceteknikere har sitt dedikerte delelager som er tilpasset kundens maskinpark og behov. I tillegg har alle sin egen iPad som gir dem umiddelbar tilgang til verkstedhåndbøker, delbestilling og annen relevant informasjon.

– Det gjør at de mest vanlige feilene enkelt kan bli fikset der og da. Og må teknikeren bestille en del, så kan den ordren sendes umiddelbart. Det sikrer rask service og minst mulig nedetid, noe kunden selvsagt tjener på. Det er også viktig at vi kan gi kunden en god kostnadsrapport og et riktig tilpasset truckvedlikehold.

Vokser videre

Erlend Stegavik, servicedirektør

Toyota Material Handling har ingen planer om å trappe ned servicesatsingen, tvert i mot er vi alltid på jakt etter å bli bedre.

– Vi vokser stadig, og vi bruker mye tid og ressurser på å investere i våre egne ansatte. Alle teknikerne våre må gjennom et eget opplæringsprogram, hvor vi også fokuserer på å lære dem opp i kundebehandling og fremtreden. Det er jo teknikerne som møter kundene i det daglige, og heldigvis har vi engasjerte og flotte ansatte som virkelig brenner for jobben sin, sier han.

Men for å forbedre oss er det ikke nok å kun fokusere på egne ansatte, derfor skal vi snart gjennomføre en kundeundersøkelse for å finne ut hva vi kan bli bedre på. For Stegavik er ikke i tvil om hva som er aller viktigst:

– At kunden er fornøyd kommer bestandig først. Det er jo dem vi er her for.

En tryggere arbeidsplass

Vil du redusere skader på ansatte, trucker og gods? Varslingssystemet SpotMe øker sikkerheten betydelig på alle typer lager.

Tekst: Anna Lian

Fabrikker og lager er travle områder med svært få trafikkregler. Det krever ekstra stor oppmerksomhet fra truckførere og gående, og det kan raskt føre til skader på både ansatte og materiell. SpotMe er et revolusjonært og innovativt varslingssystem som øker sikkerheten.

Varsler potensiell fare

– På steder med dårlig oversikt varsler SpotMe truckførere og gående om den potensielle faren for kollisjon, og beskytter arbeidere, gaffeltruck og varer, forteller salgssjef Magnus Sprauten i Toyota Material Handling. De infrarøde, retningsfølsomme sensorene merker i tide om gaffeltrucker og gående beveger seg eller befinner seg i kryssende reolganger. Når det oppdages en kollisjonsfare, aktiveres en SpotMe varslingsenhet som hjelper føreren å unngå ulykker.

Fordeler med SpotMe:

Fabrikkarbeiderne blir bedre beskyttet.

  • Blinklysene (LED) som brukes av SpotMe er mer effektive i å forebygge ulykker enn de roterende varsellysene som er fastmonterte eller montert på truckene.

Varer og trucker skades mindre.

  • Mindre panikkbremsing og en forbedret kjøreatferd reduserer risikoen for at varene faller av og reduserer skadekostnadene på trucker og omgivelser.
  • Forbedret kjøreadferd kan også gi strømbesparelse.

Enkelt å installere og krever lite vedlikehold.

  • Enten installerer du det selv, eller så gjør vår tekniker det for deg!
  • Enhetene festes ganske enkelt på vegg eller reol og er enkeltvirkende enheter.
  • Sensorbatteriet kan vare opptil 3 år.

Systemet er fleksibelt, skalerbart og passer på de fleste steder.

  • SpotMe kan blant annet brukes i kryssende reolganger, blindsoner og ved dører og utganger.
  • Varslingsenheten kobles til et frittstående batteri eller plugges inn i et strømuttak fra fastnettet.

Bli med oss på Nor-Fishing 2016

Vi deltar selvsagt på Nor-Fishing-messen i Trondheim 16-19. august, og håper å se deg også der.

Tekst: Anna Lian

Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen, og de siste årene har messen samlet rundt 15.000 besøkende fra opptil 50 nasjoner.

Vi i Toyota Material Handling er selvsagt også til stede – du finner oss i hall E, stand E-430. Her vil vi vise fram våre spesialtrucker som er skreddersydd for våte og korrosive miljøer.

Kom gjerne innom oss for en truckprat!

Ønsker du gratis inngangsbillett ta kontakt med:

Lasse Sæther på telefon 951 99 201 eller epost lasse.saether@no.toyota-industries.eu
Tom Karlsen på telefon 951 99 197 eller epost tom.karlsen@no.toyota-industries.eu
Arne Eivik på telefon 951 99 240 eller epost arne.eivik@no.toyota-industries.eu

Vårtilbud – få 5000,- i rabatt!

Bestiller du ledetruck eller ledestabler på nettbutikken vår innen 15. juni får du hele 5000, – i rabatt.

Tekst: Anna Lian

Vi feirer våren og sommeren med en nettkampanje på alle våre ledetrucker og ledestablere. Tidligere i år åpnet vi en brukervennlig og moderne nettbutikk som gjør det enda enklere å være kunde hos oss. Og for å markere dette, slår vi til med 5000, – i rabatt om du bestiller ledetruck eller ledestabler gjennom nettbutikken vår. Tilbudet varer til 15. juni.

I nettbutikken kan du, i tillegg til å kjøpe jekketraller og palletrucker, bestille trucker til korttidsleie og booke service. Og du kan også finne nyttige sikkerhetstips og omfattende hjul- og palleguider.

Ta en titt innom, da vel!

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu