På Truck

Et magasin fra Toyota Material Handling Norway

Nr. 1 2016, Årgang 30

Nye Traigo 48 – proppfull av energi

Vår nye serie Traigo 48 motvektstrucker leverer best produktivitet med lavest energiforbruk i sin klasse.

Tekst: Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Europe introduserer den nye Toyota Traigo 48 som er best i klassen på energieffektivitet, samtidig som den er svært produktiv ved krevende operasjoner.

Optimert for føreren

Toyota Material Handling har alltid kunden i tankene, og vi jobber alltid for å øke produktivitetsnivået utover det som forventes. Etter omfattende forskning har den nyeste teknologien og de mest moderne komponentene blitt implementert i et kompakt chassis. Sammen med en ergonomisk oppdatering gjør dette førerens opplevelse optimal. Det gjør at våre kunder kan regne med en lengre levetid uten å gå på kompromiss med produktiviteten, selv ved de mest krevende operasjonene.

Den nye elektriske Traigo 48-volt leveres med ny elektrisk servostyring for ultralett styring og med motstandsstyrt kontroll, for å sikre presis styrekontroll ved alle kjørehastigheter. Trucken tilbyr også forsterket kontroll, med full stopp på lasterampen og nøyaktig posisjonering med og uten last.

Dashbord
Vektindikator
Komfortsete
LED-lysalternativ

Kommer til over alt

3-hjulsmodellen er nå tilgjengelig fra 1,5 til 2 tonn, og den har svært god manøvrering på små områder. 4-hjulsmodellen, som er tilgjengelig fra 1,6 til 2 tonn, takler krevende arbeid både inne og ute og har også en forbedret svingradius. Disse anvendelige og fleksible truckene kommer til over alt og gjør en utmerket innsats ved de fleste typer materialhåndtering. Truckene er også utstyrt med det unike Toyota System of Active Stability (SAS) og Toyota AC-motorer for å forsterke både sikkerhet og produktivitet. 48-volts motvektsserien setter en ny standard innen energieffektivitet og bruker mindre energi samtidig som ytelsen øker.

Batteri med eksepsjonell levetid

Velger du Lithium-Ion-batteriet, får du i tillegg til eksepsjonelt god levetid, kort ladetid, ingen vannfylling eller vedlikeholdsbehov på batteriet. Traigo 48 er også et viktig steg forover når det gjelder ergonomi takket være muligheten for Lithium-Ion-batterier som et standardalternativ, noe som reduserer eller eliminerer behovet for batteribytte ved flerskiftsdrift. Å bytte batteri kan være både tids- og arbeidskrevende.

Høythengende designpriser til Toyota Material Handling

Både palletruckserien BT Levio P og den klassiske BT Lifter-jekketrallen har mottatt priser for god design.

Tekst: Toyota Material Handling

For første gang tildeles et europeiskdesignet produkt, Toyota Material Handlings BT Levio P-serie, den høyt ansette «Japanese Good Design Award». I tillegg er truckserien også blitt tildelt «German Design Award».

Mange utmerkelser

Lille, smarte og kompakte BT Levio P har vist sin styrke også tidligere. I 2015 har den mottatt «iF Design Award», «Red Dot Award» samt den svenske «Grand Award of Design Finalist Award». Tyske «Design Award» er den internasjonalt fremste prisen for utmerket produktdesign, tildelt av det tyske designrådet. Den tyske juryen, kjent for sine strenge standarder, har tidligere nominert tre av Toyota Material Handlings trucker til prisen, og gitt én av disse en hederlig omtale. Designteamet hos Toyota Material Handling er derfor glade for å vinne prisen for aller første gang.

Ikonisk jekketralle

I tillegg har også den klassiske BT Lifter-jekketrallen fra Toyota Material Handling blitt tildelt den japanske designprisen «Good Design Long Life Design Award».

Opprinnelig oppfunnet i 1947, og designet i 1967, står den ikoniske BT Lifter-jekketrallen sterkere i markedet enn noensinne, med mer enn tre millioner solgte enheter til dags dato.

Toyota Material Handlings jekketraller har nådd sin nåværende høye standard takket være de to svenskene Ivar Bryntse og Rune Monö, som sammen satte standarden for materialhåndteringsindustrien. I 1947 kom Ivar Bryntse, også involvert i forbindelse med etableringen av Europall, opp med ideen om en hydraulisk palleløfter. Nøyaktig tyve år senere presenterte industridesigner Rune Monö løfterens banebrytende og ofte kopierte design, og satte med det verdensstandarden for jekketraller.

Design Awards presenteres på Ambiente International Trade Fair i Frankfurt am Main, mellom 12. og 15. februar i år.

Ingen grunn til å vente – fremtiden er allerede her

Få en enklere arbeidshverdag med de nye flåtestyringsverktøyene fra Toyota I_Site.

Tekst: Anna Lian

Arbeidshverdagen blir i stadig større grad digitalisert, og vår bransje er ikke noe unntak. Din arbeidsplass har kanskje tatt i bruk noen av flåtestyringsverktøyene fra Toyota I_Site allerede? Uansett, her er litt mer om fordelene ved to av dem.

Kutt papirmølla

Det digitale systemet Kontroll før bruk er utviklet for å enkelt kunne sjekke tilstanden til truckene før arbeidet begynner.

– Som arbeidsplass er dere påkrevd å gjennomføre en slik sjekk og å registrere og lagre informasjonen sjekken gir dere. Dette har tidligere gitt mange papirark og endeløse rekker med permer å holde styr på, men nå kan føreren enkelt registrere dette digitalt. Slik kan all nødvendig informasjon lagres, og status på truckflåten sendes direkte til arbeidsleder på mobilen, forteller Karim El-Kelish, Logistics Solution Manager, i Toyota Material Handling Norge.

Systemet øker sikkerheten og gjør også arbeidsplassen i stand til å oppdage feil og avvik umiddelbart slik at de kan sette inn de tiltak som kreves. Det reduserer nedetiden og sørger for at små vedlikeholdsbehov raskt blir gjort noe med før de utvikler seg til mer kostbare skader.

Full kontroll med Smart adgang

Sammen med Kontroll før bruk gir systemet Smart adgang deg full kontroll over truckparken din. Smart adgang er en intelligent kortleser som gir føreren adgang til trucken.

– Arbeidsleder får informasjon om hvem som bruker hvilke trucker til enhver tid, og kan også gi og fjerne tilgang til truckene. Arbeidsleder kan i tillegg begrense noen av truckens ferdigheter som fart og akselerasjon, basert på den enkelte førers erfaring og ferdigheter. Dette øker sikkerheten og er med og hindrer skader både på truck og personell, sier El-Kelish.

Systemet er kompatibelt med adgangskortene i de fleste bedrifter og det er fjernstyrt slik at arbeidsleder kan gi eller endre tilgang uansett hvor han eller hun befinner seg.

Ring oss gjerne på 73 82 73 00 eller send en mail til salg@no.toyota-industries.eu for å høre mer om hvordan vi kan forenkle arbeidsdagen din.

Les mer om flåtestyringsverktøyene i Toyota I_site

KONTAKT OSS

OSLO: 23 34 30 00   FREDRIKSTAD: 69 34 57 33   RUDSHØGDA: 62 35 14 40   DRAMMEN: 32 84 85 50   VESTFOLD-TELEMARK: 35 50 34 70   KRISTIANSAND: 38 14 63 00   STAVANGER: 51 78 88 60   BERGEN: 55 52 52 20   EIDE: 71 29 99 00   TRONDHEIM: 73 82 73 00   BODØ: 75 53 90 50

HOVEDKONTOR TRONDHEIM: 73 82 73 00   salg@no.toyota-industries.eu